"Sota l’asfalt hi ha les llambordes, sota les llambordes hi ha la terra polsosa i sota la terra polsosa hi ha els ossos que parlen d’allò que va passar.

Un grup de joves amb mascareta escuren els minuts que els falten pel toc de queda asseguts al tobogan del parc.

Poc s’imaginen que fa més de 400 anys, en aquest mateix indret, centenars de persones també morien d’un mal, que també era desconegut i llunyà.

El 1589 una devastadora epidèmia castigava Igualada. Mentre el poble moria a diari; metges, creences esotèriques i l’omnipresent religió catòlica buscaven explicacions i remeis per allò que estava passant.

Aquest és el punt de partida per a una producció musical especial de l’Olla Expressa per al 2022. Hi ha un paral·lelisme clar entre la situació de pandèmia actual i la que va patir Igualada fa més de 400 anys. Per això la representació d’aquest musical serà als carrers, places i llocs emblemàtics del centre històric de la ciutat. També els protagonistes d’aquesta antiga història compartiran el relat amb el jovent que representarà l’obra, és a dir, persones d’entre 12 i 16 anys de la ciutat i rodalies que el 2020 i 2021 també han patit els canvis i restriccions que l’actual pandèmia ha provocat.

El jovent que posarà veu i cos a aquesta història haurà estat preparant-la de manera intensiva durant 7 dies abans de les funcions, i treballant cadascun dels àmbits que requereix un musical (música, escenografia, coreografia i vestuari). Fins a 60 participants podran inscriu-re's a aquests tallers de preparació, amb l’objectiu de treballar conjuntament i amb ganes per fer sentir les històries relacionades amb la pesta del 1589 als carrers d’Igualada. El guió d’aquesta obra anirà a càrrec del Pep Farrés i el Joan Mateu i la música s’encarregarà al compositor igualadí Pol Requesens. El treball de preparació es durà a terme en grups i garantint que cada participant pugui expressar-se en cada una de les disciplines artístiques.

Musical-Dinou-dinou-(15)-compressor_edit